Skip to main content

Historiek

Op vrijdag 11 april 2002 verwelkomde het gloednieuwe charmehotel Manoir Ogygia zijn eerste gasten. Het hotel ligt in een kasteelpark in de Veurnestraat in Poperinge en mikt op een publiek dat van het leven geniet.

Manoir Ogygia - een verwijzing naar de Griekse mythologie - telt negen kamers (waaronder twee duplex-kamers) op het gelijkvloers en op de eerste verdieping, goed voor 22 personen. Op het tweede verdiep bevindt zich de suitekamer Erato met sauna en buitenjacuzzi.

In 2006 werd het charmehotel uitgebreid met het wellness-instituut 'Phyto 5'. Zeg maar de kers op de taart bij een relaxerend verblijf in Manoir Ogygia. 

Manoir Ogygia versterkt het aanbod luxueuze hotelkamers in hoppeland en beantwoordt aan een groeiende vraag naar comfortabele kamers in een unieke omgeving en met aandacht voor veiligheid, toegankelijkheid (ook voor rolstoelgebruikers) en kwaliteit.

Ideaal voor een reportage in het kader van de Westhoek, pure verwondering? Of als sfeerreportage rond een perfecte mix van relaxatie en verblijfstoerisme? Of als een voorbeeld van een geïntegreerde inplanting van een nieuw hotel in een kasteelpark en naast een 19de-eeuws kasteeltje?

Nieuwbouw, geen restauratie: het klinkt onwaarschijnlijk voor wie het kasteelpark niet van vroeger kent. Toch is Manoir Ogygia een volledige nieuwbouw. Het hotel is gebouwd met respect voor de omgeving (kasteelpark en vroegere kasteel van Merris). Architect Luc Vandewynckel (Poperinge) en Carmen zelf zorgde voor het interieur en slagen erin de illusie op te wekken te vertoeven in een gerenoveerd 19de-eeuws pand. Wat Manoir Ogygia meteen een ziel, charme en authentieke warmte geeft.

Manoir Ogygia mocht op 7 maart 2004 de 'Gulliver 2004' ontvangen van Minister Renaat Landuyt. Prijs van 'Infopunt Toegankelijk Reizen', een initiatief van Toerisme Vlaanderen. Een fantastische prestatie en erkenning!