Uw welzijn is onze zorg

Wilt u ook eens volledig ontspannen en genieten van een unieke wellnesservaring?

Dan is dit speciaal arrangement zeker iets voor u!

 • 1 overnachting met uitgebreid ontbijtbuffet in midweek (niet op vrijdag, zaterdag en zondag)
 • 1verfijnd diner met aangepaste wijnen (incl. aperitief en koffie)
 • 1u gebruik voor 2 personen van Phoenixtafel & massagezetel
 • 1/2 fles champagne

aan 495€ voor 2 personen

Herbronnen van de 5 Elementen

De vijf elementen

De vijf elementen kunnen gezien worden als een verfijning van het principe van Yin en Yang. Elk van de vijf elementen behoort toe aan een bepaald type Chi-energie. De gedachte achter de vijf elementen is lastig uit te leggen, omdat er net als voor Yin en Yang, niet één, maar vele gedachten achter deze vijf elementen schuil gaan.

Ze zijn te vergelijken met de seizoenen (waarbij de herfst wordt opgedeeld in twee seizoenen): voorjaar, zomer, vroege herfst, late herfst en winter. Maar ze worden ook vergeleken met het tijdstip op de dag, of de richting van de zon (opgaand, van Oost naar Zuid, dalend, ondergaand en nacht).

Het beste gevoel voor de elementen krijgt u inderdaad door aan de warmte van de zon te denken (of dit nu op het tijdstip van de dag is, of de plaats in het seizoen).

Relaxatie cranio-sacrale therapie

 • We krijgen allemaal te maken met spanningen in ons leven. Zowel fysiek als emotioneel. Soms worden spanningen spontaan losgelaten,. bewust of onbewust. Soms worden spanningen niet los gelaten, houdt het lichaam dit vast en om verder te kunnen compenseert het. Dit kan het ontstaan zijn van klachten.

 • cranio-sacrale therapieNa een kort voorgesprekje ga je liggen op de behandeltafel. Door zachte aanraking onderzoekt de therapeut  op verschillende plekken in het lichaam het cranio-sacraal ritme. Zo krijgt hij/ zij informatie   over de beweeglijkheid van het bindweefselsysteem. .

  De zachte aanraking en behandeling van de gespannen gebieden en door het eigen invoelend vermogen kunnen er in de loop van de tijd snelle of geleidelijke veranderingen plaatsvinden en een diepe ontspanning ontstaan. Ook kan het zijn dat het lichaam tijdens de behandeling spontaan bepaalde houdingen inneemt of bepaalde bewegingen uitvoert. Sleutel waarden zijn hierbij begrip, respect en aandacht van de therapeut. Deze zal je uitnodigen (als je dat wenst) om te praten over datgene wat je waarneemt en voelt. Je bepaalt altijd zelf of dat je wens is of niet.

  Het is de craniosacraal therapeut zijn intentie om mensen via een diepgaande en tegelijk zachte sessie bij hun zelfgenezend vermogen te brengen.

  Een sessie is een geschenk voor jezelf! Het geeft je een boost energie!

  Tijdens de behandeling, die 1h uur duurt, lig je met makkelijke kledij aan.

  Craniosacraaltherapie kan verlichting brengen bij o.a. rugklachten en hernia’s, depressies, migraines, sinusproblemen, energiegebrek, slapeloosheid, maag en darmproblemen, pijnbestrijding, whip-lash, stress en burn-out, angsten, artritis, eenzaamheid.

   

  Voor meer informatie kan je terecht op craniosacraaltherapie.be.

Wellnessinstituut Phyto 5

Het Oosters concept over gezondheid en schoonheid vindt zijn oorsprong in het Oude China en werd door de eeuwen heen voortdurend verfijnd. Gezondheid en lang leven werd in het Oosten het meest gekoesterd, schoonheid werd altijd geassocieerd met gezondheid.
Schoonheid werd beschouwd als de ultieme weerspiegeling van een perfect evenwicht tussen fysische, psychische en geestelijke gezondheid. Schoonheid ontwikkelt zich indien de persoon deze drie factoren in zich kan harmoniseren en behouden. Gezondheid is de bron van schoonheid. ‘Phytobiodermie’ is een lijn van huidverzorgingsproducten voor gezicht, hoofdhuid en lichaam. Het uitgangspunt is het energetisch principe van de Chinese geneeskunde, waarbij het lichaam zowel materie, alsook energie is. De theorie over’Ying’ en ‘Yang’ en de ‘Leer van de 5 Elementen’ (Hout, Vuur, Aarde, Metaal en Water) zijn de basis van de methode Phytobiodermie. Hotel manoir Ogygia opende volgens deze methode haar gespecialiseerd instituut Phyto '5'.

Massage

Het in-olieën van het lichaam of abhyanga noemt men 'snehana', wat letterlijk 'liefde' betekent.

Specifieke bewegingen brengen uw energie weer in balans, op lichamelijk, mentaal en spiritueel niveau.

Het brengt verlichting bij vermoeidheid, brengt rust bij nervositeit en slapeloosheid, versterkt de immuniteit en verzorgt de huid.

Iedere massage vraagt een persoonlijke aanpak en wordt in overleg met de klant besproken.

De massage bestaat uit een combinatie van technieken gegeven door ervaren personen die intuïtief, energetisch, helend en harmoniserend masseren.

Wat houdt dit in?

 • Relaxerende, vitaliserende en harmoniserende lichaamsmassage
 • onthaal
 • een tasje kruidenthee
 • ontspannend kruidenvoetbad
 • verzorging mogelijk met of combinaties van: essentiële oliën, hot lava stones, kruidenstempels, chromatherapie en drukpuntenmassage.
Een optimale (duo-) massage duurt 2 u en bedraagt 125 euro pp. Een massage van 1u bedraagt 80 euro. Ook niet-hotelgasten kunnen van deze formule gebruik maken.

Wat is voetzoolreflexologie?

Oude volkeren wisten het duizenden jaren geleden al: het masseren van voeten is van groot belang voor de algemene conditie van de mens.Uit dat besef groeide de voetzoolreflexologie.

In de voetzoolreflexologie zijn onze voeten een afspiegeling van ons lichaam. Door de voet zone per zone te masseren, lost men energetische blokkades op zodat het lichaam kan herstellen.

Het onmiddellijke resultaat is een diepe ontspanning en een beter energiepeil.

Therapeutische Phoenix seat

De PHOENIX is een therapeutische seat die ergonomisch, naar het menselijk lichaam gemodelleerd is. Het tafelblad is een verwarmde natuursteen belegd met halfedelstenen.

Een overkoepeling met infraroodlampen, kleurentherapie en maanlicht, maakt deze revolutionaire uitvinding compleet.

 • logo romantikhotel

 • logo regiopoperinge

 • logo toerismepoperinge

 • logo toerismewesthoek

© Manoir Ogygia | Cooked & spiced by Tasty Creations | Hosted by LMD