Skip to main content

Herfstwandelingen in de Westhoek

Ieder seizoen heeft z'n charme, zo ook de herfst. Als de bladeren van de bomen transformeren in de roodgele pracht, dan kriebelt het om een leuke boswandeling te maken!

De Sixtusbossen strekken zich uit op de heuvelrug ten noordwesten van Poperinge. Het is een verzameling van allemaal kleinere bossen en behoort toe tot de welbekende Sint-Sixtusabdij, waar monikken hun overheerlijk trappistenbier brouwen. Kom de dikste eik uit de streek ontdekken en geniet van de bijzondere roep van de wielewaal of van het waterspel van de vinpootsalamander. Kinderen kunnen zich uitleven in de speelzone. Bij In de Vrede proef je de heerlijke trappist. 

Ga actief op pad in het bos! 

Sint-Sixtuswandelroute

Gezinsspeurtocht 'Ongeluk in de Sixtusbossen'

Multimovepad

Op de grens tussen Elverdinge, Poperinge en Vlamertinge liggen de Galgebossen (107 ha). Het bos kreeg zijn naam omdat de graaf onderdanen liet ophangen aan de rand van dit bos. Het is een soortenrijk loofbos met veel poelen en rijk aan amfibieën. Met een beetje geluk kruist een ree, vos of martersoort hier je pad. 

Ga actief op pad in het bos! 

Galgebossenwandelroute

Wandelnetwerk Hoppeland

Wandellus Duitse Toren

De Duitse toren is direct gelinkt aan de luchtoorlog tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het bouwwerk werd door de Duitsers begin de jaren 1940  opgetrokken als Flugwache, observatietoren. Tijdens de Koude Oorlog - jaren 1950 - was de dertien meter hoge toren opgenomen als  observatiepunt van de Territoriale  Wacht (Belgische leger).

De toren is sinds 2007  een beschermd monument. Stad Poperinge kon in 2022 dit unieke relict verwerven. De toren wordt gerestaureerd en opengesteld als uitkijkpunt vanaf mei 2025.

De wandeling loopt langs de Poperingevaart en landelijke wegen. Onderweg ontdek je nog meer zichtbare sporen en relicten uit WOII. 

Downloads
 

 


Carmen Logie
Gepost op 8 oktober 2024