Skip to main content

Hoppluk

Wie de hopvelden in volle glorie wil zien en de pluk van dichtbij wil beleven, moet er snel bij zijn! Eind september staan de hopvelden er kaal bij en blijven alleen de kepers en topdraden zichtbaar. De nazomer is het ideale moment om de hoppestreek te ontdekken. 

Bezoek een hopbedrijf

Beleef de hoppluk van dichtbij, van het veld naar de ast tot in het glas! Reserveer je individueel bezoekmoment op één van volgende tijdstippen. Groepen zijn welkom op andere momenten en op afspraak.

  • Humulus: zaterdag 31 augustus, 7 september en 14 september 
  • Belhop: zondag 1 september, 8 september en 15 september
  • 't Hoppecruyt: elke dag rondleidingen voor individuelen 

Huifkartocht door het Hoppeland | zondag 1 september

Verken de streek met paard en kar tijdens de museumzondag van september. Via landelijke wegen rijd je langs hopvelden, pittoreske boerderijen en prachtige vergezichten. Onderweg vertelt de gids je meer over de hoppluk. Na de rondrit kun je het verhaal van hop verder ontdekken in het museum. Reserveer vooraf je plekje om 11u, 13u, 14u30 of 16:00.

En route 'Om naar de pluk te gaan' | zondag 8 september

Wandel vanuit het Hopmuseum naar hopbedrijf Belhop om de machinale hoppluk van dichtbij te beleven. Op de binnenkoer van het museum zijn er demonstraties handplukken en kun je ook jouw vingervlugheid testen. Meld je aan voor de gratis hoprondleiding.


Carmen Logie
Gepost op 22 augustus 2024