Skip to main content

Europese erkenning voor hopscheuten uit Poperinge

In het voorjaar van 2014 organiseert Toerisme Poperinge  i.s.m. Keurbroederschap De Witte Ranke en Horeca Poperinge drie evenementen die het Poperingse witte goud in de kijker zetten. Gedurende de hele maand maart zetten de restaurants Gasthof De Kring, Amfora, Pegasus, Manoir Ogygia en ’t Hommelhof de hopscheuten bovenaan hun menukaart. De chefs kijken jaarlijks uit naar de komst van de scheuten die meteen ook de lente aankondigt. Ze houden van hun exclusiviteit en hun uitzonderlijke smaak. Kortom hopscheuten zijn het paradepaardje van de voorjaarskeuken!

16de Hopscheutenhappening

- See more at: http://www.toerismewesthoek.be/nieuws/europese-erkenning-voor-hopscheuten-uit-poperinge#sthash.OnMBnzE6.dpuf

In het voorjaar van 2014 organiseert Toerisme Poperinge  i.s.m. Keurbroederschap De Witte Ranke en Horeca Poperinge drie evenementen die het Poperingse witte goud in de kijker zetten. Gedurende de hele maand maart zetten de restaurants Gasthof De Kring, Amfora, Pegasus, Manoir Ogygia en ’t Hommelhof de hopscheuten bovenaan hun menukaart. De chefs kijken jaarlijks uit naar de komst van de scheuten die meteen ook de lente aankondigt. Ze houden van hun exclusiviteit en hun uitzonderlijke smaak. Kortom hopscheuten zijn het paradepaardje van de voorjaarskeuken!

16de Hopscheutenhappening

- See more at: http://www.toerismewesthoek.be/nieuws/europese-erkenning-voor-hopscheuten-uit-poperinge#sthash.OnMBnzE6.dpuf

In het voorjaar van 2014 organiseert Toerisme Poperinge  i.s.m. Keurbroederschap De Witte Ranke en Horeca Poperinge drie evenementen die het Poperingse witte goud in de kijker zetten. Gedurende de hele maand maart zetten de restaurants Gasthof De Kring, Amfora, Pegasus, Manoir Ogygia en ’t Hommelhof de hopscheuten bovenaan hun menukaart. De chefs kijken jaarlijks uit naar de komst van de scheuten die meteen ook de lente aankondigt. Ze houden van hun exclusiviteit en hun uitzonderlijke smaak. Kortom hopscheuten zijn het paradepaardje van de voorjaarskeuken!

16de Hopscheutenhappening

- See more at: http://www.toerismewesthoek.be/nieuws/europese-erkenning-voor-hopscheuten-uit-poperinge#sthash.OnMBnzE6.dpuf

In het voorjaar van 2014 organiseert Toerisme Poperinge  i.s.m. Keurbroederschap De Witte Ranke en Horeca Poperinge drie evenementen die het Poperingse witte goud in de kijker zetten. Gedurende de hele maand maart zetten de restaurants Gasthof De Kring, Amfora, Pegasus, Manoir Ogygia en ’t Hommelhof de hopscheuten bovenaan hun menukaart. De chefs kijken jaarlijks uit naar de komst van de scheuten die meteen ook de lente aankondigt. Ze houden van hun exclusiviteit en hun uitzonderlijke smaak. Kortom hopscheuten zijn het paradepaardje van de voorjaarskeuken!

16de Hopscheutenhappening

- See more at: http://www.toerismewesthoek.be/nieuws/europese-erkenning-voor-hopscheuten-uit-poperinge#sthash.OnMBnzE6.dpuf

 

In het voorjaar van 2014 organiseert Toerisme Poperinge  i.s.m. Keurbroederschap De Witte Ranke en Horeca Poperinge drie evenementen die het Poperingse witte goud in de kijker zetten. Gedurende de hele maand maart zetten de restaurants Gasthof De Kring, Amfora, Pegasus, Manoir Ogygia en ’t Hommelhof de hopscheuten bovenaan hun menukaart. De chefs kijken jaarlijks uit naar de komst van de scheuten die meteen ook de lente aankondigt. Ze houden van hun exclusiviteit en hun uitzonderlijke smaak. Kortom hopscheuten zijn het paradepaardje van de voorjaarskeuken! - See more at: http://www.toerismewesthoek.be/nieuws/europese-erkenning-voor-hopscheuten-uit-poperinge#sthash.OnMBnzE6.dpuf

In het voorjaar van 2014 organiseert Toerisme Poperinge  i.s.m. Keurbroederschap De Witte Ranke en Horeca Poperinge drie evenementen die het Poperingse witte goud in de kijker zetten. Gedurende de hele maand maart zetten de restaurants Gasthof De Kring, Amfora, Pegasus, Manoir Ogygia en ’t Hommelhof de hopscheuten bovenaan hun menukaart. De chefs kijken jaarlijks uit naar de komst van de scheuten die meteen ook de lente aankondigt. Ze houden van hun exclusiviteit en hun uitzonderlijke smaak. Kortom hopscheuten zijn het paradepaardje van de voorjaarskeuken! - See more at: http://www.toerismewesthoek.be/nieuws/europese-erkenning-voor-hopscheuten-uit-poperinge#sthash.OnMBnzE6.dpuf

 HopscheutenLees allles over de hopscheuten en de hoppescheutenhappening door te klikken op onderstaande link.

In het voorjaar van 2014 organiseert Toerisme Poperinge  i.s.m. Keurbroederschap De Witte Ranke en Horeca Poperinge drie evenementen die het Poperingse witte goud in de kijker zetten. Gedurende de hele maand maart zetten de restaurants Gasthof De Kring, Amfora, Pegasus, Manoir Ogygia en ’t Hommelhof de hopscheuten bovenaan hun menukaart. De chefs kijken jaarlijks uit naar de komst van de scheuten die meteen ook de lente aankondigt. Ze houden van hun exclusiviteit en hun uitzonderlijke smaak. Kortom hopscheuten zijn het paradepaardje van de voorjaarskeuken! - See more at: http://www.toerismewesthoek.be/nieuws/europese-erkenning-voor-hopscheuten-uit-poperinge#sthash.OnMBnzE6.dpuf

In het voorjaar van 2014 organiseert Toerisme Poperinge  i.s.m. Keurbroederschap De Witte Ranke en Horeca Poperinge drie evenementen die het Poperingse witte goud in de kijker zetten. Gedurende de hele maand maart zetten de restaurants Gasthof De Kring, Amfora, Pegasus, Manoir Ogygia en ’t Hommelhof de hopscheuten bovenaan hun menukaart. De chefs kijken jaarlijks uit naar de komst van de scheuten die meteen ook de lente aankondigt. Ze houden van hun exclusiviteit en hun uitzonderlijke smaak. Kortom hopscheuten zijn het paradepaardje van de voorjaarskeuken! - See more at: http://www.toerismewesthoek.be/nieuws/europese-erkenning-voor-hopscheuten-uit-poperinge#sthash.OnMBnzE6.dpuf

In het voorjaar van 2014 organiseert Toerisme Poperinge  i.s.m. Keurbroederschap De Witte Ranke en Horeca Poperinge drie evenementen die het Poperingse witte goud in de kijker zetten. Gedurende de hele maand maart zetten de restaurants Gasthof De Kring, Amfora, Pegasus, Manoir Ogygia en ’t Hommelhof de hopscheuten bovenaan hun menukaart. De chefs kijken jaarlijks uit naar de komst van de scheuten die meteen ook de lente aankondigt. Ze houden van hun exclusiviteit en hun uitzonderlijke smaak. Kortom hopscheuten zijn het paradepaardje van de voorjaarskeuken! - See more at: http://www.toerismewesthoek.be/nieuws/europese-erkenning-voor-hopscheuten-uit-poperinge#sthash.OnMBnzE6.dpuf

http://www.toerismewesthoek.be/nieuws/europese-erkenning-voor-hopscheuten-uit-poperinge

 

Vroeger konden hopscheuten enkel in volle grond worden geplukt. Dat gebeurde eind maart tot half april bij het uitlopen van de plant na de winterrust. Het seizoen van de hopscheuten was daardoor beperkt tot 3 weken. Als gevolg van teeltonderzoek en -ontwikkeling kunnen Poperingse hopscheuten nu ook gewonnen worden in een verwarmde plaats. Daardoor zijn hopscheuten tegenwoordig verkrijgbaar van Kerstmis tot eind april. De Lovie, centrum voor begeleiding van personen met verstandelijke handicap in Poperinge, is een belangrijke leverancier van hopscheuten onder glas. De hopscheuten vinden via veiling Reo vlot aftrek naar horeca. Belgische chefs maar ook buitenlandse chefs zijn grote liefhebber van dit uiterst verfijnde product.

Vlaamse erkenning

Als opstapje naar Europa gebruiken de telers sinds 2007 het streekproduct.be label van VLAM. Na deze Vlaamse erkenning startten 'De Poperingse hopscheuttelers' met ondersteuning van REO-veiling, de Europese registratieprocedure. Zeven jaar later is de Europese erkenning een feit. De Poperingse hopscheuten hebben hun Beschermde Geografische Aanduiding (BGA) op zak en zijn het eerste West-Vlaamse streekproduct met een Europese erkenning.

Hopscheuten in de kijker tijdens drie evenementen!

Foodies, gastronomen en fijnproevers kunnen dit voorjaar opnieuw terecht in de hoppestad om er te proeven en te genieten van de Poperingse hopscheuten. Dat kan tijdens de Maand van de Hopscheuten, de Hopscheutenhappening en het culinair atelier  ‘Zelf aan de slag met hopscheuten’.

Maand van de Hopscheuten
In het voorjaar van 2014 organiseert Toerisme Poperinge  i.s.m. Keurbroederschap De Witte Ranke en Horeca Poperinge drie evenementen die het Poperingse witte goud in de kijker zetten. Gedurende de hele maand maart zetten de restaurants Gasthof De Kring, Amfora, Pegasus, Manoir Ogygia en ’t Hommelhof de hopscheuten bovenaan hun menukaart. De chefs kijken jaarlijks uit naar de komst van de scheuten die meteen ook de lente aankondigt. Ze houden van hun exclusiviteit en hun uitzonderlijke smaak. Kortom hopscheuten zijn het paradepaardje van de voorjaarskeuken!

16de Hopscheutenhappening
Reeds voor de zestiende keer kan je van zaterdag 15 maart tot en met zondag 23 maart 2014 dagelijks deelnemen aan de Hopscheutenhappening. Tijdens dit dagarrangement krijg je een antwoord op vragen zoals: hoe worden hopscheuten geteeld? Hoe worden ze verwerkt? En vooral hoe smaken ze? Deelnemers gaan op bezoek bij een hopboer, lunchen in een Poperings gastronomisch restaurant en ontdekken het Hopmuseum waar voor de gelegenheid ook enkele Poperingse streekproducenten aanwezig zijn. Deelnemen kost 66 euro per persoon.

Eerste culinair atelier ‘Zelf aan de slag met hopscheuten’
Nieuw dit jaar is het  culinair atelier. Tijdens deze twee dagen, zaterdag 29 maart en zaterdag 5 april 2014, gaan de deelnemers zelf aan de slag. In de voormiddag ontvangt gastvrouw Benedikte van ’t Hoppecruyt de deelnemers op de hopboerderij om het witte goud te oogsten. Chef Kris, Manoir Ogygia en Hotelschool Ter Duinen, toont in de keuken hoe je deze exclusieve groente kan bereiden. In een ongedwongen sfeer proef je van diverse bereidingen en maak je kennis met Poperingse streekproducten.  Deelnemen kost 66 euro per persoon.

Meer informatie over deze drie evenementen vind je op de website www.hopscheuten.be of in de nieuwe  brochure ‘Hopscheuten, een feest voor fijnproevers 2014’. Deze brochure vind je vanaf 20 december 2013 bij de deelnemende restaurants en de dienst Toerisme.

Inschrijven  voor deze evenementen doe je best op voorhand. Dat kan bij Toerisme Poperinge, Grote Markt 1, 8970 Poperinge, T. 057 34 66 76 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

- See more at: http://www.toerismewesthoek.be/nieuws/europese-erkenning-voor-hopscheuten-uit-poperinge#sthash.OnMBnzE6.dpuf

 

 

Vroeger konden hopscheuten enkel in volle grond worden geplukt. Dat gebeurde eind maart tot half april bij het uitlopen van de plant na de winterrust. Het seizoen van de hopscheuten was daardoor beperkt tot 3 weken. Als gevolg van teeltonderzoek en -ontwikkeling kunnen Poperingse hopscheuten nu ook gewonnen worden in een verwarmde plaats. Daardoor zijn hopscheuten tegenwoordig verkrijgbaar van Kerstmis tot eind april. De Lovie, centrum voor begeleiding van personen met verstandelijke handicap in Poperinge, is een belangrijke leverancier van hopscheuten onder glas. De hopscheuten vinden via veiling Reo vlot aftrek naar horeca. Belgische chefs maar ook buitenlandse chefs zijn grote liefhebber van dit uiterst verfijnde product.

Vlaamse erkenning

Als opstapje naar Europa gebruiken de telers sinds 2007 het streekproduct.be label van VLAM. Na deze Vlaamse erkenning startten 'De Poperingse hopscheuttelers' met ondersteuning van REO-veiling, de Europese registratieprocedure. Zeven jaar later is de Europese erkenning een feit. De Poperingse hopscheuten hebben hun Beschermde Geografische Aanduiding (BGA) op zak en zijn het eerste West-Vlaamse streekproduct met een Europese erkenning.

Hopscheuten in de kijker tijdens drie evenementen!

Foodies, gastronomen en fijnproevers kunnen dit voorjaar opnieuw terecht in de hoppestad om er te proeven en te genieten van de Poperingse hopscheuten. Dat kan tijdens de Maand van de Hopscheuten, de Hopscheutenhappening en het culinair atelier  ‘Zelf aan de slag met hopscheuten’.

Maand van de Hopscheuten
In het voorjaar van 2014 organiseert Toerisme Poperinge  i.s.m. Keurbroederschap De Witte Ranke en Horeca Poperinge drie evenementen die het Poperingse witte goud in de kijker zetten. Gedurende de hele maand maart zetten de restaurants Gasthof De Kring, Amfora, Pegasus, Manoir Ogygia en ’t Hommelhof de hopscheuten bovenaan hun menukaart. De chefs kijken jaarlijks uit naar de komst van de scheuten die meteen ook de lente aankondigt. Ze houden van hun exclusiviteit en hun uitzonderlijke smaak. Kortom hopscheuten zijn het paradepaardje van de voorjaarskeuken!

16de Hopscheutenhappening
Reeds voor de zestiende keer kan je van zaterdag 15 maart tot en met zondag 23 maart 2014 dagelijks deelnemen aan de Hopscheutenhappening. Tijdens dit dagarrangement krijg je een antwoord op vragen zoals: hoe worden hopscheuten geteeld? Hoe worden ze verwerkt? En vooral hoe smaken ze? Deelnemers gaan op bezoek bij een hopboer, lunchen in een Poperings gastronomisch restaurant en ontdekken het Hopmuseum waar voor de gelegenheid ook enkele Poperingse streekproducenten aanwezig zijn. Deelnemen kost 66 euro per persoon.

Eerste culinair atelier ‘Zelf aan de slag met hopscheuten’
Nieuw dit jaar is het  culinair atelier. Tijdens deze twee dagen, zaterdag 29 maart en zaterdag 5 april 2014, gaan de deelnemers zelf aan de slag. In de voormiddag ontvangt gastvrouw Benedikte van ’t Hoppecruyt de deelnemers op de hopboerderij om het witte goud te oogsten. Chef Kris, Manoir Ogygia en Hotelschool Ter Duinen, toont in de keuken hoe je deze exclusieve groente kan bereiden. In een ongedwongen sfeer proef je van diverse bereidingen en maak je kennis met Poperingse streekproducten.  Deelnemen kost 66 euro per persoon.

Meer informatie over deze drie evenementen vind je op de website www.hopscheuten.be of in de nieuwe  brochure ‘Hopscheuten, een feest voor fijnproevers 2014’. Deze brochure vind je vanaf 20 december 2013 bij de deelnemende restaurants en de dienst Toerisme.

Inschrijven  voor deze evenementen doe je best op voorhand. Dat kan bij Toerisme Poperinge, Grote Markt 1, 8970 Poperinge, T. 057 34 66 76 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

- See more at: http://www.toerismewesthoek.be/nieuws/europese-erkenning-voor-hopscheuten-uit-poperinge#sthash.OnMBnzE6.dpuf

 

 

Vroeger konden hopscheuten enkel in volle grond worden geplukt. Dat gebeurde eind maart tot half april bij het uitlopen van de plant na de winterrust. Het seizoen van de hopscheuten was daardoor beperkt tot 3 weken. Als gevolg van teeltonderzoek en -ontwikkeling kunnen Poperingse hopscheuten nu ook gewonnen worden in een verwarmde plaats. Daardoor zijn hopscheuten tegenwoordig verkrijgbaar van Kerstmis tot eind april. De Lovie, centrum voor begeleiding van personen met verstandelijke handicap in Poperinge, is een belangrijke leverancier van hopscheuten onder glas. De hopscheuten vinden via veiling Reo vlot aftrek naar horeca. Belgische chefs maar ook buitenlandse chefs zijn grote liefhebber van dit uiterst verfijnde product.

Vlaamse erkenning

Als opstapje naar Europa gebruiken de telers sinds 2007 het streekproduct.be label van VLAM. Na deze Vlaamse erkenning startten 'De Poperingse hopscheuttelers' met ondersteuning van REO-veiling, de Europese registratieprocedure. Zeven jaar later is de Europese erkenning een feit. De Poperingse hopscheuten hebben hun Beschermde Geografische Aanduiding (BGA) op zak en zijn het eerste West-Vlaamse streekproduct met een Europese erkenning.

Hopscheuten in de kijker tijdens drie evenementen!

Foodies, gastronomen en fijnproevers kunnen dit voorjaar opnieuw terecht in de hoppestad om er te proeven en te genieten van de Poperingse hopscheuten. Dat kan tijdens de Maand van de Hopscheuten, de Hopscheutenhappening en het culinair atelier  ‘Zelf aan de slag met hopscheuten’.

Maand van de Hopscheuten
In het voorjaar van 2014 organiseert Toerisme Poperinge  i.s.m. Keurbroederschap De Witte Ranke en Horeca Poperinge drie evenementen die het Poperingse witte goud in de kijker zetten. Gedurende de hele maand maart zetten de restaurants Gasthof De Kring, Amfora, Pegasus, Manoir Ogygia en ’t Hommelhof de hopscheuten bovenaan hun menukaart. De chefs kijken jaarlijks uit naar de komst van de scheuten die meteen ook de lente aankondigt. Ze houden van hun exclusiviteit en hun uitzonderlijke smaak. Kortom hopscheuten zijn het paradepaardje van de voorjaarskeuken!

16de Hopscheutenhappening
Reeds voor de zestiende keer kan je van zaterdag 15 maart tot en met zondag 23 maart 2014 dagelijks deelnemen aan de Hopscheutenhappening. Tijdens dit dagarrangement krijg je een antwoord op vragen zoals: hoe worden hopscheuten geteeld? Hoe worden ze verwerkt? En vooral hoe smaken ze? Deelnemers gaan op bezoek bij een hopboer, lunchen in een Poperings gastronomisch restaurant en ontdekken het Hopmuseum waar voor de gelegenheid ook enkele Poperingse streekproducenten aanwezig zijn. Deelnemen kost 66 euro per persoon.

Eerste culinair atelier ‘Zelf aan de slag met hopscheuten’
Nieuw dit jaar is het  culinair atelier. Tijdens deze twee dagen, zaterdag 29 maart en zaterdag 5 april 2014, gaan de deelnemers zelf aan de slag. In de voormiddag ontvangt gastvrouw Benedikte van ’t Hoppecruyt de deelnemers op de hopboerderij om het witte goud te oogsten. Chef Kris, Manoir Ogygia en Hotelschool Ter Duinen, toont in de keuken hoe je deze exclusieve groente kan bereiden. In een ongedwongen sfeer proef je van diverse bereidingen en maak je kennis met Poperingse streekproducten.  Deelnemen kost 66 euro per persoon.

Meer informatie over deze drie evenementen vind je op de website www.hopscheuten.be of in de nieuwe  brochure ‘Hopscheuten, een feest voor fijnproevers 2014’. Deze brochure vind je vanaf 20 december 2013 bij de deelnemende restaurants en de dienst Toerisme.

Inschrijven  voor deze evenementen doe je best op voorhand. Dat kan bij Toerisme Poperinge, Grote Markt 1, 8970 Poperinge, T. 057 34 66 76 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

- See more at: http://www.toerismewesthoek.be/nieuws/europese-erkenning-voor-hopscheuten-uit-poperinge#sthash.OnMBnzE6.dpuf

 

 

Vroeger konden hopscheuten enkel in volle grond worden geplukt. Dat gebeurde eind maart tot half april bij het uitlopen van de plant na de winterrust. Het seizoen van de hopscheuten was daardoor beperkt tot 3 weken. Als gevolg van teeltonderzoek en -ontwikkeling kunnen Poperingse hopscheuten nu ook gewonnen worden in een verwarmde plaats. Daardoor zijn hopscheuten tegenwoordig verkrijgbaar van Kerstmis tot eind april. De Lovie, centrum voor begeleiding van personen met verstandelijke handicap in Poperinge, is een belangrijke leverancier van hopscheuten onder glas. De hopscheuten vinden via veiling Reo vlot aftrek naar horeca. Belgische chefs maar ook buitenlandse chefs zijn grote liefhebber van dit uiterst verfijnde product.

Vlaamse erkenning

Als opstapje naar Europa gebruiken de telers sinds 2007 het streekproduct.be label van VLAM. Na deze Vlaamse erkenning startten 'De Poperingse hopscheuttelers' met ondersteuning van REO-veiling, de Europese registratieprocedure. Zeven jaar later is de Europese erkenning een feit. De Poperingse hopscheuten hebben hun Beschermde Geografische Aanduiding (BGA) op zak en zijn het eerste West-Vlaamse streekproduct met een Europese erkenning.

Hopscheuten in de kijker tijdens drie evenementen!

Foodies, gastronomen en fijnproevers kunnen dit voorjaar opnieuw terecht in de hoppestad om er te proeven en te genieten van de Poperingse hopscheuten. Dat kan tijdens de Maand van de Hopscheuten, de Hopscheutenhappening en het culinair atelier  ‘Zelf aan de slag met hopscheuten’.

Maand van de Hopscheuten
In het voorjaar van 2014 organiseert Toerisme Poperinge  i.s.m. Keurbroederschap De Witte Ranke en Horeca Poperinge drie evenementen die het Poperingse witte goud in de kijker zetten. Gedurende de hele maand maart zetten de restaurants Gasthof De Kring, Amfora, Pegasus, Manoir Ogygia en ’t Hommelhof de hopscheuten bovenaan hun menukaart. De chefs kijken jaarlijks uit naar de komst van de scheuten die meteen ook de lente aankondigt. Ze houden van hun exclusiviteit en hun uitzonderlijke smaak. Kortom hopscheuten zijn het paradepaardje van de voorjaarskeuken!

16de Hopscheutenhappening
Reeds voor de zestiende keer kan je van zaterdag 15 maart tot en met zondag 23 maart 2014 dagelijks deelnemen aan de Hopscheutenhappening. Tijdens dit dagarrangement krijg je een antwoord op vragen zoals: hoe worden hopscheuten geteeld? Hoe worden ze verwerkt? En vooral hoe smaken ze? Deelnemers gaan op bezoek bij een hopboer, lunchen in een Poperings gastronomisch restaurant en ontdekken het Hopmuseum waar voor de gelegenheid ook enkele Poperingse streekproducenten aanwezig zijn. Deelnemen kost 66 euro per persoon.

Eerste culinair atelier ‘Zelf aan de slag met hopscheuten’
Nieuw dit jaar is het  culinair atelier. Tijdens deze twee dagen, zaterdag 29 maart en zaterdag 5 april 2014, gaan de deelnemers zelf aan de slag. In de voormiddag ontvangt gastvrouw Benedikte van ’t Hoppecruyt de deelnemers op de hopboerderij om het witte goud te oogsten. Chef Kris, Manoir Ogygia en Hotelschool Ter Duinen, toont in de keuken hoe je deze exclusieve groente kan bereiden. In een ongedwongen sfeer proef je van diverse bereidingen en maak je kennis met Poperingse streekproducten.  Deelnemen kost 66 euro per persoon.

Meer informatie over deze drie evenementen vind je op de website www.hopscheuten.be of in de nieuwe  brochure ‘Hopscheuten, een feest voor fijnproevers 2014’. Deze brochure vind je vanaf 20 december 2013 bij de deelnemende restaurants en de dienst Toerisme.

Inschrijven  voor deze evenementen doe je best op voorhand. Dat kan bij Toerisme Poperinge, Grote Markt 1, 8970 Poperinge, T. 057 34 66 76 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

- See more at: http://www.toerismewesthoek.be/nieuws/europese-erkenning-voor-hopscheuten-uit-poperinge#sthash.OnMBnzE6.dpuf

 

Vroeger konden hopscheuten enkel in volle grond worden geplukt. Dat gebeurde eind maart tot half april bij het uitlopen van de plant na de winterrust. Het seizoen van de hopscheuten was daardoor beperkt tot 3 weken. Als gevolg van teeltonderzoek en -ontwikkeling kunnen Poperingse hopscheuten nu ook gewonnen worden in een verwarmde plaats. Daardoor zijn hopscheuten tegenwoordig verkrijgbaar van Kerstmis tot eind april. De Lovie, centrum voor begeleiding van personen met verstandelijke handicap in Poperinge, is een belangrijke leverancier van hopscheuten onder glas. De hopscheuten vinden via veiling Reo vlot aftrek naar horeca. Belgische chefs maar ook buitenlandse chefs zijn grote liefhebber van dit uiterst verfijnde product.

Vlaamse erkenning

Als opstapje naar Europa gebruiken de telers sinds 2007 het streekproduct.be label van VLAM. Na deze Vlaamse erkenning startten 'De Poperingse hopscheuttelers' met ondersteuning van REO-veiling, de Europese registratieprocedure. Zeven jaar later is de Europese erkenning een feit. De Poperingse hopscheuten hebben hun Beschermde Geografische Aanduiding (BGA) op zak en zijn het eerste West-Vlaamse streekproduct met een Europese erkenning.

Hopscheuten in de kijker tijdens drie evenementen!

Foodies, gastronomen en fijnproevers kunnen dit voorjaar opnieuw terecht in de hoppestad om er te proeven en te genieten van de Poperingse hopscheuten. Dat kan tijdens de Maand van de Hopscheuten, de Hopscheutenhappening en het culinair atelier  ‘Zelf aan de slag met hopscheuten’.

Maand van de Hopscheuten
In het voorjaar van 2014 organiseert Toerisme Poperinge  i.s.m. Keurbroederschap De Witte Ranke en Horeca Poperinge drie evenementen die het Poperingse witte goud in de kijker zetten. Gedurende de hele maand maart zetten de restaurants Gasthof De Kring, Amfora, Pegasus, Manoir Ogygia en ’t Hommelhof de hopscheuten bovenaan hun menukaart. De chefs kijken jaarlijks uit naar de komst van de scheuten die meteen ook de lente aankondigt. Ze houden van hun exclusiviteit en hun uitzonderlijke smaak. Kortom hopscheuten zijn het paradepaardje van de voorjaarskeuken!

16de Hopscheutenhappening
Reeds voor de zestiende keer kan je van zaterdag 15 maart tot en met zondag 23 maart 2014 dagelijks deelnemen aan de Hopscheutenhappening. Tijdens dit dagarrangement krijg je een antwoord op vragen zoals: hoe worden hopscheuten geteeld? Hoe worden ze verwerkt? En vooral hoe smaken ze? Deelnemers gaan op bezoek bij een hopboer, lunchen in een Poperings gastronomisch restaurant en ontdekken het Hopmuseum waar voor de gelegenheid ook enkele Poperingse streekproducenten aanwezig zijn. Deelnemen kost 66 euro per persoon.

Eerste culinair atelier ‘Zelf aan de slag met hopscheuten’
Nieuw dit jaar is het  culinair atelier. Tijdens deze twee dagen, zaterdag 29 maart en zaterdag 5 april 2014, gaan de deelnemers zelf aan de slag. In de voormiddag ontvangt gastvrouw Benedikte van ’t Hoppecruyt de deelnemers op de hopboerderij om het witte goud te oogsten. Chef Kris, Manoir Ogygia en Hotelschool Ter Duinen, toont in de keuken hoe je deze exclusieve groente kan bereiden. In een ongedwongen sfeer proef je van diverse bereidingen en maak je kennis met Poperingse streekproducten.  Deelnemen kost 66 euro per persoon.

Meer informatie over deze drie evenementen vind je op de website www.hopscheuten.be of in de nieuwe  brochure ‘Hopscheuten, een feest voor fijnproevers 2014’. Deze brochure vind je vanaf 20 december 2013 bij de deelnemende restaurants en de dienst Toerisme.

Inschrijven  voor deze evenementen doe je best op voorhand. Dat kan bij Toerisme Poperinge, Grote Markt 1, 8970 Poperinge, T. 057 34 66 76 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

- See more at: http://www.toerismewesthoek.be/nieuws/europese-erkenning-voor-hopscheuten-uit-poperinge#sthash.OnMBnzE6.dpuf

 

Vroeger konden hopscheuten enkel in volle grond worden geplukt. Dat gebeurde eind maart tot half april bij het uitlopen van de plant na de winterrust. Het seizoen van de hopscheuten was daardoor beperkt tot 3 weken. Als gevolg van teeltonderzoek en -ontwikkeling kunnen Poperingse hopscheuten nu ook gewonnen worden in een verwarmde plaats. Daardoor zijn hopscheuten tegenwoordig verkrijgbaar van Kerstmis tot eind april. De Lovie, centrum voor begeleiding van personen met verstandelijke handicap in Poperinge, is een belangrijke leverancier van hopscheuten onder glas. De hopscheuten vinden via veiling Reo vlot aftrek naar horeca. Belgische chefs maar ook buitenlandse chefs zijn grote liefhebber van dit uiterst verfijnde product.

Vlaamse erkenning

Als opstapje naar Europa gebruiken de telers sinds 2007 het streekproduct.be label van VLAM. Na deze Vlaamse erkenning startten 'De Poperingse hopscheuttelers' met ondersteuning van REO-veiling, de Europese registratieprocedure. Zeven jaar later is de Europese erkenning een feit. De Poperingse hopscheuten hebben hun Beschermde Geografische Aanduiding (BGA) op zak en zijn het eerste West-Vlaamse streekproduct met een Europese erkenning.

Hopscheuten in de kijker tijdens drie evenementen!

Foodies, gastronomen en fijnproevers kunnen dit voorjaar opnieuw terecht in de hoppestad om er te proeven en te genieten van de Poperingse hopscheuten. Dat kan tijdens de Maand van de Hopscheuten, de Hopscheutenhappening en het culinair atelier  ‘Zelf aan de slag met hopscheuten’.

Maand van de Hopscheuten
In het voorjaar van 2014 organiseert Toerisme Poperinge  i.s.m. Keurbroederschap De Witte Ranke en Horeca Poperinge drie evenementen die het Poperingse witte goud in de kijker zetten. Gedurende de hele maand maart zetten de restaurants Gasthof De Kring, Amfora, Pegasus, Manoir Ogygia en ’t Hommelhof de hopscheuten bovenaan hun menukaart. De chefs kijken jaarlijks uit naar de komst van de scheuten die meteen ook de lente aankondigt. Ze houden van hun exclusiviteit en hun uitzonderlijke smaak. Kortom hopscheuten zijn het paradepaardje van de voorjaarskeuken!

16de Hopscheutenhappening
Reeds voor de zestiende keer kan je van zaterdag 15 maart tot en met zondag 23 maart 2014 dagelijks deelnemen aan de Hopscheutenhappening. Tijdens dit dagarrangement krijg je een antwoord op vragen zoals: hoe worden hopscheuten geteeld? Hoe worden ze verwerkt? En vooral hoe smaken ze? Deelnemers gaan op bezoek bij een hopboer, lunchen in een Poperings gastronomisch restaurant en ontdekken het Hopmuseum waar voor de gelegenheid ook enkele Poperingse streekproducenten aanwezig zijn. Deelnemen kost 66 euro per persoon.

Eerste culinair atelier ‘Zelf aan de slag met hopscheuten’
Nieuw dit jaar is het  culinair atelier. Tijdens deze twee dagen, zaterdag 29 maart en zaterdag 5 april 2014, gaan de deelnemers zelf aan de slag. In de voormiddag ontvangt gastvrouw Benedikte van ’t Hoppecruyt de deelnemers op de hopboerderij om het witte goud te oogsten. Chef Kris, Manoir Ogygia en Hotelschool Ter Duinen, toont in de keuken hoe je deze exclusieve groente kan bereiden. In een ongedwongen sfeer proef je van diverse bereidingen en maak je kennis met Poperingse streekproducten.  Deelnemen kost 66 euro per persoon.

Meer informatie over deze drie evenementen vind je op de website www.hopscheuten.be of in de nieuwe  brochure ‘Hopscheuten, een feest voor fijnproevers 2014’. Deze brochure vind je vanaf 20 december 2013 bij de deelnemende restaurants en de dienst Toerisme.

Inschrijven  voor deze evenementen doe je best op voorhand. Dat kan bij Toerisme Poperinge, Grote Markt 1, 8970 Poperinge, T. 057 34 66 76 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

- See more at: http://www.toerismewesthoek.be/nieuws/europese-erkenning-voor-hopscheuten-uit-poperinge#sthash.OnMBnzE6.dpuf

 


Carmen Logie
Gepost op 24 januari 2014